Sunday, March 20

Apa aku buat masa cuti. (Ada Khairul Fahmi Che Mat dgn Nadal)

TAHNIAH!!

20 perkara yang aku berjaya buat sepanjang cuti :

Aku berjaya :

1. Siapkan pendaftaran 206 orang pelajar SPM di sekolah aku.. Paling sikit 8 subjek, paling banyak 12 subjek..

2. Siapkan penandaan kertas Ujian Formal 1 sebanyak 6 kelas.
4 kelas untuk subjek Bio : 2 kelas Form 4, 2 kelas Form 5.
2 kelas untuk subjek Sains : 1 kelas Form 4, 1 kelas Form 5.

3. Beli handbag baru di Alamanda Putrajaya.

4. Menghabiskan 7/9 hari cuti aku di rumah parents aku di Serdang, Selangor. Yeehaa!! Hepi, hepi!!

5. Pergi Water World merangkap Air Terjun Kota Tinggi dengan adik-adik aku.

6. Belajar tengok cerita Korea dengan Umi dan Ayah aku. (Cerita Sign memang best!!)

7. Kenal apa itu iPod dan iPad.

8. Pegang sendiri iPod dan iPad.

9. Boleh membezakan antara iPod dan iPad (akhirnya!!)

10. Memanfaatkan aplikasi di dalam iPod dan iPad (cheh, main game tu ko kata memanfaatkan? Ye la, sebab nak hilangkan stress akibat point no.1 dan no.2. Jadi, sila rujuk point no.1 dan no.2.)

11. Belajar cara nak cucuk HDMI cable kat laptop dan kat TV sendiri. Siap boleh layan cerita Kembar Siang dari Youtube, dah tak payah pergi panggung. Beli CD pun tak payah. Save duit aku.

12. Mengetahui bahawa aku boleh buat air milo biasa takyah kacau guna sudu, cuma pakai blender. Hua hua hua.. Pemalas tahap Hagemaru punya mak.

13. Menyedari bahawa aku boleh kemas rumah sambil bebel-bebel pada suami dengan anak-anak aku, tapi akhirnya aku yang penat mengemas dan membebel sedangkan mereka bertiga boleh lena tido depan TV. Aku bebel pun mereka boleh tidur? Hairan tahap matematik tambahan.

14. Baru tahu suami aku langsung tak jeles aku asyik sebut nama Khairul Fahmi Che Mat. Sebab dia tau aku sebut je, padahal satu hapah game Piala di Malaysia (bukan hanya Piala Malaysia) aku bukan ambik peduli pun. Err, ada ke game selain Piala Malaysia? Ada kot.

20. Aku betul-betul minat Rafael Nadal. Serius aku minat dia rupanya.














Ye, aku tau. Takde point 15-19. Sebab aku dah malas nak betulkan title.

5 comments:

AiTotYati said...

hahahaha baru Ai nk tegur tau

:p

tahniah!!

Farah Azurah said...

khairul fahmi paling fara suke..hehehehhehe

Yong Zahura said...

Tot (aku lg suka panggil nama tu, comel) :

Hahaha... terer tu sedar... nanti ek nak follow blog ko.. aku suka giler blog ko..

Farah : haha... cikgu mengaku cikgu suka nadal je.. ahaha~~

::alifdalmim:: said...

hahaha...macam tulis dalam lesson plan..Hasil Pembelajaran..padahal point 7,8,9 tu boleh je disekalikan..tp sbb nk nmpak bnyak..buat la satu2..hehe..

Yong Zahura said...

keh keh keh... apa nie ustaz ayie.. kantoi la teknik wat learning outcomes tu bgi nampak banyak.... muahhahahaha~