Tuesday, December 11

Citarasa Rinduan yang kurindui ikan kelinya... Haha. Feeling seh tajuk..

Minggu sibuk sudah bermula. Maknanya minggu tak sibuk ada la 2,3 minggu je. Huhu. Takpelah. Cari rezeki untuk anak-anak, ye dok? Kahkah. Anak-anak la sangat. Padahal maknya yang berselera menghabiskan duit. Ngeh ngeh ngeh...

Setelah setahun menunggu, akhirnya sampai juga masanya untuk aku kembali ke tempat aku bermesyuarat tahun lepas. Dan yang paling penting kembali ke satu restoran yang aku amat suka masakannya. Sedap wehh!! Dan buat kali pertama juga berkenalan dengan pemilik restoran yang so sweet dan comel, Kak Ayu, pemilik Restoran dan juga blog Citarasa Rinduan yang terletak di Sungai Sayong, Kulai, Johor. 

Setahun lepas, aku pergi sini memang cari ikan keli. Tahun ini pun aku cari ikan keli jugak. Hahaha.. Sampai semua kawan-kawan segroup aku sibuk cakap "Hai Yong, tak ambik ikan keli?" Dengan bangganya aku cakap, "Mestilah ambikkkk....."

Sedap weh wa cakap lu... Lauk dia semua menepati selera dinosaur ai, hokeh? Sungguh marveles. *taip sambil lap air liur*

Dan aku sangat berterima kasih dengan cikgu Areef sebab banyak tolong aku dalam mencari kat mana la duduknya Sungai Sayong ni. Bila dah tau kat mana, tau pulak kat mana nak makan sedappp... Aishh, tak sabar nak makan esok pulak ni. Hahaha... 

Kalau esok tak ramai orang, dan aku tak malu (bila plak aku malu, ek?), maybe esok aku snap gambar tunjuk betapa syedap-wa-chakap-luu punya gambar masakan kat Citarasa Rinduan, yek?

Dan disebabkan aku dengan selamba badaknya pergi tegur Kak Ayu macam dah kenal lama (sorry kak. hehe), so aku dapatlah cenderahati tanda salam perkenalan dari blog ke dunia maya.

Thanks Kak Ayu!! 


Dah. Cukup. Aku nak pergi tidur mimpi ikan keli dengan teh ais. Marah la laki aku ni karang. Keh keh keh.

9 comments:

citarasa rinduan said...

assalamualaikum Yong,
wah!!!
kerana ikan keli dikau ingat Kak Ayu ya..

Hehhehe.

salam perkenalan ya Yong, moga ukhwah kita kekal sampai bila2.... Kalau boleh tu sampai hujung nyawa,. Amin..

Thanks kerana sudi singgah ke CR ya, tulah kan.. tahun lepas tak kenal, tahun nie baru ada izinNya... harap2 lepas2 nie jangan memalu, tegur jer ngan kak Ayu..




citarasa rinduan said...

PS: lupa nak kata... ingat 2013.. ingat CR ya

Sunah Sakura said...

hehehe...dari dulu lagi nak merasa air tangan kak ayu ni...tak sampai2 lagi ke CR..insya'Allah satu hari nanti..

Ratu Hatiku said...

Salam kenal..
Oo sedap eh ikn keli...akk xmkn ikn keli hihihi

Yong Zahura said...

@Citarasa Rinduan : terima kasih kak.. sudi singgah blog saya... hehe.. insya Allah awal 2013 kami datang lagi.

@Sunah Sakura : insya Allah...

@Ratu Hatiku : saya suka, tapi suami tak suka. so kat rumah tak pernah masak keli. bila jumpa kat CR, apa lagi..... hehe.

Areef Ibn Naim said...

salam,

dah jupe pun dia... ngan sy je belum lg... sy ni cuti2 malas gi sekolah, hehehe...

mee bandung CR kena cuba gak tau...

Areef Ibn Naim said...

ni kisah sy pulak :

http://ibnunaeem.blogspot.com/2010/12/bertemu-blogger-kak-ayu-razali.html

Yong Zahura said...

@Areef

salam.

saya akan ke sg sayong lagi sekali pada 7-10 Januari. insya Allah maybe terjumpa kot. haha.

saya takleh makan mee bandung, sbb allergic seafood. udang kering pun termasuk. tapi lauk2 kat situ semua sedappp... hehe...

Rasmatin said...

Ayat selera dinosaur tu yg best tuh!

Ikan keli, ikan sardin,
Visit lagi, hari lain.

Hahahahaha