Thursday, March 19

.. Pening2 ..

Ntahlah kenapa... 2,3 hari nie aku rasa macam tak puas hati dengan diri aku sendiri. Aku rasa macam banyak sangat benda nak buat. Tapi bila buat, rasa macam tak siap-siap......

Bila aku renung balik, dah banyak yang siap sebenarnya.. Aku je kot yang rasa tertekan dengan perasaan aku sendiri.. Sekarang nie, tinggal nak buat pendaftaran online SPM tu laa... Pening jugak, sebab kadang2 server LPM tak berapa bagus. Aku pernah bangun pukul 2 pagi just untuk melakukan online registration ni.. Penat, sebab si kecik tu kejap-kejap bangun nak menyusu... Tapi aku teruskan juga perjuangan demi tanggungjawabku...

Syukurlah, pada 16 Mac hari tu, walaupun sepatutnya cuti sekolah, sekolah mengadakan kursus Team Building. Ni laa antara kursus yang paling menarik yang pernah aku pergi. Ceramah diberikan oleh Prof Madya Tuan Syed Mohd Shafeq bin Syed Mansor, Ketua Klinik Kaunseling dan Psikoterapi Fakulti Pendidikan, UTM Skudai. Aku rasa tenang jugak sedikit sebanyak lepas habis course tu.. Emm, aku rasa kalau ada course stress management pun ok, sebab aku tak nafikan dalam menyelesaikan tugasan harian, kadang-kadang aku rasa stress...

Hehehe~ don't misunderstand me... It's not like I'm not happy with my job.. I DO love being a teacher, because it brings the best out of me... I love mingling with the students, and my colleagues here are MARVELLOUS!! Cuma sebagai manusia, kadang-kadang kita akan rasa tertekan dengan suasana di sekeliling kita. Bukan tiap-tiap hari pun... Kalau aku tak cukup tidur ke, atau kalau anak-anak murid aku buat hal ke...

Apa-apa pun, apa gunanya kehidupan tanpa cabaran. Kerana cabaran itulah yang akan mematangkan akal fikiran..

2 comments:

Zaem Hayes said...

hidup mu sungguh kelam kelibut~

Violet said...

Hi Kak Yong,
life memang gitu.. Relax k...
=)