Wednesday, August 26

Adakah singkatan Biologi itu Biol? Siapa cakap ya, aku karate...

Tetiba dapat SMS dari adik iparku, Mek Na

"Kak, jom balik rumah mak cuti merdeka. Bukak puasa sama-sama"

"Tanya big boss. Kak cuti sekolah, tak apa. Dia yang susah cuti. Try la SMS dia"

"Huhu.. Orang takut ar.."

"Aik? Kenapa pulak? Tanya je.."

"Kak tanya laa.."

"Tanya dah. Dia buat muka selamba sambil mendiamkan diri buat-buat tengok TV. Tengah fikir laa tu"

"Diam tu tandanya setuju. Hehe.."

"Diam abang ngko nie belum tentu. Susah diagak. Tunggu dia bagi jawapan je laa.."

"Huhu.. Biasa ar dia tu.. Susah betul laa.."

Hehe.. Apa pendapat kamu jika seorang adik takut nak tanya abangnya sendiri, dan rela bertanyakan kakak iparnya?

Itu maknanya, kakak iparnya itu (akulah!) seorang yang cool dan selamba! Agaknyalah. Kan hobi aku 'masuk lif tekan sendiri'. Modenisasi kepada 'masuk bakul angkat sendiri'..

Aku pun tak pasti boleh balik ke tidak. Macam tidak boleh. Aku belum siap memasukkan markah kerja kursus lagi. Apa-apa pun, keputusan di tangan big boss...

# # #

Oh, entry ini sebenarnya hendak meminta doa kamu semua.

Doakan aku dalam peperiksaan PTK esok.

PTK?? Apa itu??

Ohh, Pastiku Tembak Kesemuajawapannya...

Doakan aku, ya?



7 comments:

aizuemi said...

aku cakap!!!! BIOL + LOGIK maka terhasillah perkataan BIOLOGI~!!!

Good LUCK PTK ko... Pastikan Tembak Kena~!!!

Yong Zahura said...

Nanti tunggu aku balik, aku karate hang...
Err, hang tali pinggang apa taekwondo ek?

PTK aku? Hahhahaha~

Rafieq (◕‿◕)3 said...

Laa .. ingatkan ada apa2 notes bio td... T_T hurrmmm... SPM is around the corner bio masih--------. Camne nak buat ya cikgu??

Rafieq (◕‿◕)3 said...

Laa .. ingatkan ada apa2 notes bio td... T_T hurrmmm... SPM is around the corner bio masih--------. Camne nak buat ya cikgu??

biology = bio + logo
(belajar mengenai kehidupan)

Yong Zahura said...

Sorry, lama tak bukak blog.

Hehe, sorry, tajuk misleading.

Untuk Bio, yang penting : kena faham konsep. Terms mesti betul. Dan banyakkan membaca. Soalan takkan keluar/lari dari buku teks. So, boleh score.

Apa-apa pun, jangan mengalah, teruskan usaha. Boleh tanya lagi kalau tak faham, ok?

All the best!

Rafieq (◕‿◕)3 said...

ada org ckp yg bio nih x sama cara belajar ngan add math.. ye ke?? camne pulak cara belajarnya??

Rafieq (◕‿◕)3 said...

apa maksud konsep dan terms yg cikgu katakan tuu?? boleh perjelaskan lagi?